marți, 25 noiembrie 2014

NIGHT IN ...BLUES, NIGHT IN... MOZART

Daca in anii '70 umblam bezmetica, tarand trei copii dupa mine, chemata de dragostea pentru rock, in anii '80, cu aripile frante de cea mai grea lovitura data de viata, priveam de la distanta, evolutia unui tanar rebel si dinamic.
Umbland de la  o formatie la alta, parca negasindu-si locul, la sfarsitul anilor '90, inceputul lui 2000 se impune in Mike & Blue Spiritus.
Blue Spirit, Mike Godoroja & Blue Spirit, Double Fantasy, chitaristi, basisti, tobosari, pianisti, nume sonore, chiar si interpreti la muzicuta, au fost alaturi de Mike in aducerea rock-ului, blues-ului si jazz-ului pe locul care-l meritau in Romania.
Il urmaream de la distanta.
Timpul meu a trecut dar, in sangele fiilor mei, rock-ul, blues-ul, sunt parti componente si asta imi da o mandrie pe care deseori mi-am ascuns-o cu greu. E sangele meu!
Mai poate fi descrisa mandria si bucuria care ma stapanesc cand punandu-mi nepoteii de doar patru, respectiv trei anisori, in masina, prima fraza e "Buni pune rock"!?
Am intalnit multi ascultatori de rock, dar  putini sunt cei care m-au convins ca stiu ce exprima rock-ul, ce inseamna sa fii rock-er.
Vineri, impinsa de un impuls al unei inimi inca neimplinita, am pornit hotarata sa ascult cateva ore, live, muzica ce mi-a stapanit continuu sufletul. Am pornit sa-l vad in sfarsit pe Mike Godoroja si nu numai.
Patru ore Mike Godoroja si "intaiul misionar al muzicii Blues"- Attila Weinberger m-au teleportat in propria tinerete, dandu-mi privilegiul sa ascult si traiesc cu maxima intensitate muzica, ce-mi incarca cu energie, trupul vlaguit de timp. Patru ore am trait acolo unde sufletul meu inca nu primise loviturile vietii.
Asta seara,  tacuta si impacata, mi-am indreptat pasii spre Filarmonica.
Dumnezeule ce seara!
Mozart!, a cata oara? a cata interpretare?
Gabriel Croitoru, un magician al arcusului sub bagheta lui Horia Andreescu, magie curata!
Ati simtit vreodata ca sufletul vi se desprinde de trup si se inalta, atingand linistea, bucuria, fericirea, implinirea, iubirea, frumusetea?
Ca uitati sa respirati?
Ca plutiti intr-o mare de liniste si impacare?
NU?
NU!...nu, pentru ca nu ati ascultat inca Mozart intr-o noapte ploiosa. Un Mozart al lui Gabriel Croitoru si al viorii lui.
Un Mozart al Ochestrei de camera Virtuozii din Bucuresti
Un Mozart sub bagheta lui Horia Andreescu, micul dirijor MARE, un mucalit subtil si discret, inteligent si rafinat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu