joi, 14 februarie 2013

INCHIDETI TELEVIZOARELE !!!

  ....tintuita la pat de o cumplita durere reumatica(sper), imi amintesc brusc la ce serveste un televizor.
    Al meu, de aproape un an, joaca rol de radio difuzand muzica cam 10 ore pe zi si rareori, cand nepoteii vin in vizita la buni, pentru cateva minute, trece pe desene animate. Totul cu masura, avem atatea activitati de facut...
    Asa cum spuneam, am o durere cumplita si cum muzica de obicei ma anima si-mi amplifica pofta de munca, caut ceva care sa ma "linisteasca", sa ma ancoreze bine de canapea. Nu as putea spune ca televiziunea romana, in urma cu un an, excela in programe dar, ceea ce mi-a fost dat sa vad in seara respectiva,... depaseste imaginatia celui mai fantezist pamantean: -Colcaie ecranele de divorturi scandaloase, amantlacuri scabroase si indecente, exhibitii, goliciune, imoralitate, pura pornografie.
    Televiziuni acaparate integral de bahmutence, biance, gabore, manelisti si alte pestritaturi.
    Scarbita si indurerata intru in zona programelor cu filme: "Castorul" cu Mel Gipson si Jodie Foster. Regia Jodie Foster.
    Indignata de scenele ce mi se derulasera in fata ochilor, ma opresc plina de speranta ca voi fi rasplatita cu un film psihologic.
    Speram sa-mi spal ochii, sufletul si creierul de mizeria ce mi-le pangarise. Reusesc sa-l urmaresc pana la final dezamagita ca filmul meu "psihologic" se dovedise a fi de fapt, un trailere ieftin.
    Ma apuca o nostalgie sfasietoare si-ncep sa ma intreb cu disperare:
   - Unde or fi filmele lui Clint Eastwood, lui Ford Cappola, lui Andrzey Wajda, lui Woody Allen??!! 
   - Unde or fi emisiunile de divertisment in care colosii teatrului si cinematografiei romanesti ironizau cu-n umor ireprosabil, sistemul dramatic si bolnav impus de conducatori paranoici??!!
   - Unde or fi emisiunile bogate in stiinta si cultura, ce-si faceau loc cu prisosinta, in unicul si scurtul program de televiziune??!!
     Ma doare sufletul si ma intreb disperata:
    -Cine se face vinovat de urmarile pe care le vor avea toate acestea, asupra tinerilor nostri??!!
    Ma doare sufletul ca patruzeci de ani din viata ne-au fost furati de "conducatori" analfabeti, oligofreni si paranoici.
    Ma doare sufletul ca generatie dupa generatie se degradeaza cu exemple de politicieni corupti, guvernanti cu titluri obtinute prin plagiat, oameni de afaceri hoti, analfabete facute vedete pentru ca si-au umflat sanii cu silicoane si buzele cu botox, dansand lasciv si etalandu-si goliciunea,....toate super mediatizate de televiziuni "voiculesciene", "vanturiene" sau "diaconesciene".
    Parinti, bunici puneti punc!
   Opriti dezastrul! Inchideti televizoarele!
   Voi sunteti cei care ati creat asta! Voi faceti rating-urile.
   Pentru voi se omoara televiziunile sa umple ecranele cu pleava.
   Ocupati-va de educatia copiilor si nepotilor vostri.
   Sunt urmasii vostri, nu-i abandonati in aceasta lume murdara si urata.
   Salvati-i cat mai aveti timp!
   Nu-i vindeti pentru placerile voastre ieftine!
   Abandonati barfa pe marginea santului acolo unde este originea ei. Eliberati micile ecrane, lasati-le libere pentru emisiuni educative.