luni, 30 iunie 2014

PARAFA BUCLUCASA


As vrea sa pot numi ziua de azi, "zi memorabila" dar, "obisnuitul" ma obliga sa o numesc "o zi obsolut normala"
Timp de o ora am fost agresata sexualo-cerebral (f----a la cap) de o "tantita", fudula si mandra tare, de cei 16 ani de cariera in "statistica medicala"!!!???, pe care ii "poseda"...doar pentru ca timpul nu sta pe loc si despre care, a tinut sa-mi aminteasca, de cel putin zece ori
Pierduta in spatele unui birou pe care trona o "Craciunita" ale carei ramuri, ocupau nu numai biroul, ci si jumate din incapere, dovada ca nimic nu o deranjase de la sfanta sarbatoare si pana azi, mirabila faptura, incingand telefonul in convorbiri "informative", a facut eforturi vlaguitoare sa ma convinga, ca Directia de sanatate, fara prezenta si experienta ei, isi pierde existenta.
Transpirata de eforturile vocale, vointa de facere de bine si lipsa de antrenament, se frange brusc in scaun, in urma loviturii capitale.
Corespondenta domniei sale, de la Directia de sanatate Timisoara, a anuntat-o fara menajamente, straina de consecinte, ca problema ce capatase (in viziunea binefacatoarei mele), deja, dimensiuni de nedepasit, se rezolvase, fasaind ca o b----a, trasa discret si din care nu ramane de cat un miros puturos.
 Nu pot sa va parasesc, fara sa va povestesc in totalitate "nuvela".
In toata aceasta perioada de "zbucium carieristic", din cinci in cinci minute, "tantita" lua o pauza, pentru  a ma asigura, ca nu intra in atributiile domniei sale aceasta problema, dar o face numai pentru a " ma ajuta"= "iesi cu spaga"!, explicatie care inca nu a fost introdusa in Dictionarul Limbii Romane Moderne, dar bine cunoscuta de vorbitorii ei ...si nu numai.
Eu am plecat acasa, convinsa inca o data (a cata oara???), ca Romania nu poate fi salvata de cat daca Dumnezeu  il REINVENTEAZA pe inteleptul Moise si ni-l trimite ca dar ceresc.
 "Tantita" a ramas sa-si completeze anii de pensie sub ramurile de maslin...ma scuzati de craciunita, timp suficient sa inteleaga cum o banateanca,( ca si ardelenii inceti de felul lor) a putut sa-i sufle spaga de sub nas, ca un Speedy Gonzales.
Ce a ramas necunoscut pentru "pretioasa" salariata si sper sa nici nu aiba ocazia sa afle, este ca "spaga" respectiva nu ar fi primit-o oricum.
De la mine, ar fi primit , cel mult, un sfat prietenesc sa dea o sansa Directiei de Sanatate  si sa se duca acasa.
Craciunita ar fi crescut la fel de nestingherita, colegii de birou, pe care initial, i-am confundat cu niste cuiere, ar fi dormitat  la fel de linistiti, iar codurile de parafe ar fi fost distribuite cu aceleasi mici erori, ca si pana acum.