vineri, 1 februarie 2013

UNDE ESTI TU TEPES- DOAMNE????............

Asa cum spuneam :daca e vineri,...e scrabble...
Ziua cu cea mai placuta companie: prietene tinere, frumoase, destepte, cu minti ascutite, ma ajuta sa-mi mentin spiritul tanar ,sa-mi depasesc bariele mentale si sa tin la distanta Alzheimer-ul care ma pandeste din ce in ce mai amenintator. In asteptarea momentului primesc cateva poze de la un prieten drag, alaturi de un comentariu plin de nostalgie, despre Bucuresti-ul copilariei lui...copilaria generatiei noastre.
..."la Biserica rusa ne ducea mamica la impartasanie... de Craciun si de Paste".O fraza atat de curata, iti rascoleste sufletul chiar daca gandurile iti sunt departe.. Simti copilul din el si fara sa vrei,... devii copil!
...ferestre incadrate de stuc cu modele ce... nu am cultura necesara sa le definesc, naucita de varietatea arhitectonica ce imbraca fiecare cartier al Bucuresti-ului: luxul oriental ce imita Bizantul otoman, balcanizarea cu case boieresti dotate cu bovindou-uri si sacnasiu-uri.Influente grecesti, asiatice, venetiene sau autohtone.
...pilastri, capete de heruvimi, denticuli...decoreaza case ce gazduiesc magazine cu ochelari in tendinte!!!???...sau cafenele cu nume stupide...case ce altadata gazduiau pantofii lui Mociornita ,dantelariile lui Lipot Incze ,blanurile lui Leichner, portelanurile Rosentahl sau cafenele ticsite de artisti consacrati...
..."cu durere in suflet...asta este strada unde am copilarit". Chiar daca o asemenea imagine nu-ti umbreste copilaria, iti rupe sufletul de durere.Durere ca asemenea valori se pierd sub ochii indiferenti ai primarilor analfabeti, ministrilor cu diplome controversate, chiriasilor ignoranti ce le-au exploatat cu nesimtire ,indolenta si nepasare fara sa le cunoasca valoarea,...durere ca esti neputincios si,.... cand te gandesti ca sunt pierderi irecuperabile, iti vine sa urli cat te tin puterile: ...Unde esti tu Tepes Doamneeeeeeeeeeeee?????