miercuri, 8 ianuarie 2014

REVELIONUL SUFLETULUI MEU!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Va asteptati probabil sa spun : Wow!..cel mai frumos Revelion din viata mea, bla, bla..bla, bla.

Exista un moment in viata, cand vrei ...altceva. Exista un moment in care vrei sa afli cine esti?..ce reprezinti pentru cei din jur?.. ce evolutie ai avut?.. cum esti evaluat?
        Ca femeie esti evaluata in etape.
        In prima etapa, desi esti educata sa te instruiesti, sa te cultivi, sa asimilezi, constati ca din multimea de barbati ce roiesc in jurul tau, nimeni nu este interesat de "Utopia" lui Thomas Morus, sau de revolta ta ca Feuerbach considera ca religia crestina instraineaza omul de el insusi, sau care este fundamentul teoriei lui Kant cand afirma ca "intuitia fara concept e oarba, iar conceptul fara intuitie e vid".
        Dezamagita si oarecum debusolata, constati ca dimensiunea fustei, forma piciorului si firma pantofului, sunt cheia succesului si nicidecum vraful de carti citite in nopti tarzii...
        In cea de a doua etapa, esti responsabila, matura, dornica sa construiesti. Sa construiesti o baza solida caminului tau, o educatie solida copiilor tai. Stii exact spre ce te indrepti, unde vrei sa ajungi.
        Esti prea serioasa, prea matura, prea canalizata.
        Devii obositoare, cicalitoare, neinteresanta. Nu esti carierista, esti familista...
        Esti contestata, uitata, parasita. Ai luat startul, stii clar unde se termina pista. Nu vrei sa abandonezi cursa. Ai ramas singura in cursa, tragi din greu. Timpul, efortul isi spun cuvantul....sapa, sapa adanc. Pe chipul tau, in inima ta, in sufletul tau...
        Te instrainezi , te izolezi...iti traiesti frustrarile...inevitabilul se produce...
        A treia etapa este "revelatia". Descoperi ca inca "existi", ca inca esti femeie, ca inca nu a murit copilul din tine. Descoperi tot ceea ce ai construit , descoperi tot ceea ce ai creat...
        Redescoperi iubirea, redescoperi viata, redescoperi utilitatea existentei tale.
        Esti redescoperita!...esti iubita asa cum esti: cu ridurile tale, cu parul tau carunt, cu trecutul tau...Esti iubita pentru ca te reflecti in tot ceea ce este in jurul tau.
        Esti iubita, nu pentru ca l-ai citit pe Noica, nu pentru forma piciorului, nu pentru firma pantofului.
        Esti iubita pentru trecutul tau ce te instraina ca prezent. Esti iubita pentru ceea ce ai fost urata. Esti iubita pentru startul tau bun, pentru drumul ales, pentru ca nu ai parasit cursa, pentru ca nu ai trisat...
        Esti iubita pentru ca ai invatat din nou sa razi, pentru ca ai invatat din nou sa te bucuri, pentru ca ai invatat din nou sa te joci.
        Esti iubita pentru ca esti din nou "frumoasa".
        Esti "frumoasa" pentru ca nu ti-ai omorat trecutul,...esti "frumoasa" pentru ca iubesti,...esti "frumoasa" pentru ca nu ai trisat,... esti "frumoasa" pentru drumul tau drept si sufletul curat.
        .....asa cum spuneam, poate nu a fost cel mai frumos Revelion, sau poate a fost...nu stiu sa va spun...
       ....ce stiu sa va spun, este ca a fost un REVELION AL SUFLETULUI MEU!-m-am simtit dorita, iubita, apreciata, ocrotita.